KOMMUNEN: Torsdag 3. september var der aftenmøde i Hirtshals Handel og Erhverv.

Mødet blev holdt på Hirtshals Vaskeri, og der var mødt 27 medlemmer op.

Formanden Dorthe Schaltz redegjorde for aktiviteterne, som var svære at gennemføre inden for coronareglerne, og hun appellerede til medlemmerne om at hjælpe med ideer, og til at få afviklet de aktiviteter der er.

Byforum har arrangeret frivillige fortovsmatroser, der kan hjælpe med nogle af arrangementerne, og hjælpe til med at sætte flag op i byen, når der flages.

Handelschef Per Martensen gik i clinch med de kommende aktiviteter.

Således spiller Noo Good op lørdag 12. september, på Jepsens Plads, og 3. oktober spiller Ib Grønbech fra kl 12 til 14.

Det er også den lørdag, at der er lyserød i Hirtshals med mange aktiviteter til markering af dagen i Hirtshals.

30. oktober er der Open By Night, og 27. november går Hirtshals i sort ved Black Friday.

Her er der også juletræstænding.

6. december kommer julemanden sejlende til Hirtshals, og 13 december kommer en kendt sanger ved navn Mathilde, og synger.

Dorthe Schaltz orienterede om Byfornyelsen i Hirtshals, og refererede fra det afholdte møde i Oceanariets Multihal. Dorthe var meget begejstret for de planer der ligger nu, for den fremtidige byfornyelse i Hirtshals.

Jørgen Christensen orienterede fra Hjørring Kommune, bla. omkring budgetterne for 2021 og 22 og 23 samt 24, altså 4 års budget, og det ser fornuftig ud for Hjørring Kommune, der jo har fået ekstra 42 millioner i udligningsordningen.

Der kan blive udfordringer i 2024, som man må forholde sig til til den tid, sagde Jørgen.

Der bliver sparet på Værestedet, og der skal ses på Naturmødet i Hirtshals i den kommende tid.

Der bliver muligvis en lille skattestigning i kommunen - det er nødvendigt for at få det hele til at hænge sammen tilføjede Jørgen Christensen fra Venstre.

Laila Zeilke orienterede fra Turistforeningen - især om den nye autocamperplads der kommer til at ligge på Banegårdspladsen ved Skagerraks Bygning og store plads.

Der er lavet aftale med Christian Espersen, og familiefonden fra Sigurd Espersen omkring anvendelse af denne plads til den nye bynære autocamperplads.

- Det er vi meget glade for, sagde Laila Zeilke, som jo er formand for Turistforeningen.

Henrik Risager fra Mediehuset i Hirtshals, har lavet en ny hjemmeside for HHE, og det fremlagde han forslag til på mødet, meget digitalt, og med store ambitioner til fremtidens hjemmeside, som også kunne integreres med medlemmernes hjemmesider.

Der var forslag fra Henriette fra Turistforeningen om at man måske kunne arbejdede sammen om en slags fælles side for, Turistforeningen og Hirtshals Handel og Erhverv.

- Meget af det vi laver ligner jo hinanden, og målet er jo i sidste ende at gøre Hirtshals synlig på den bedste måde, lød meldingen.

John Kongerslev fortalte om de nye flagstænger 52 i alt, som Byforum havde fået hjem, foranlediget af penge der var tilovers fra budgettet for Hirtshals 100 års jubilæum.

Der er lavet vogn og hylder til stængerne, og de er oplagret på Skovvejen, og her kan fortovsmatroserne, også få gode lokaler til en kantine, som kan bruges når de mødes omkring det frivillige arbejde som de yder til byen, sagde John.

Under eventuelt havde Martin Krüger Nielsen fra NORDJYSKE et oplæg til en brochure med gevinster sponsoreret af butikkerne i flere byer, det var her mulig at komme med, og dermed få mulighed for at ens kunder kunne vinde præmier i butikken.

Lørdag 19. september er der et stort affaldsindsamlings projekt i Hirtshals, der bliver formidlet af Oceanariet, der vil finde indvejning sted, således man kan se hvor meget der bliver samlet ind på strandene, og i naturen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...