HIRTSHALS: Udstillingen ”Fra fattiggård til plejecenter”, der handler om livets sidste kapitel, kan i marts måned ses på Hirtshals bibliotek.

I 1850 blev de gamle, der ikke længere kunne klare sig selv, anbragt på fattiggården og levede i små rum sammen med drankere, sindssyge og forældreløse i børn. Sådan er det heldigvis ikke længere. Livet på nutidens plejecentre byder på store boliger og moderne velfærdsteknologi, men også store dilemmaer og økonomiske udfordringer. Dette og meget mere kan du blive klogere på i udstillingen ”Fra fattiggård til plejecenter”, der i øjeblikket kan ses på Hirtshals bibliotek.

I udstillingen møder du blandt andre Vilhelm Jensen, der tilbringer hele sit voksne liv på en institution for ældre. Vilhelm bliver anbragt på Hjørring Fattiggård i 1928, og vi følger hans vej fra fattiggården, til han i 2005 siger farvel til livet på plejehjemmet Poulstruplund i Vrå.

Udstillingen er udarbejdet af Hjørring Kommunearkiv og er finansieret af Fonden Ensomme Gamles Værn. Udstillingen kunne sommeren igennem ses på Vendsyssel Historiske Museum, men efter den i september blev pillet ned, har de 15 plancher, som er designet til let at kunne flyttes fra sted til sted, kunnet ses på kommunens ældrecentre. I april kan udstillingen ses på Ældrecenter Vellingshøj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...