Peter Svenningsen fra B75 går til bordet 5.- 8. december i den rød-hvide landsholdstrøje

HJØRRING: - Jeg er så glad. Jeg havde håbet, måske at få chancen næste år. At det kommer nu, er et kæmpe skulderklap og et bevis på, at landstræneren holder øje med de resultater jeg laver, fortæller Peter Svenningsen fra den lokale bordtennisklub B75.

Baggrunden for hans glæde er, at der 5.-8. december venter det 18-årige stortalent de første bordtenniskampe på seniorplan i den rød-hvide landsholdstrøje, når han skal spille Protour-turneringen Finland Open.

- Jeg glæder mig sindssygt meget, men jeg kan også allerede mærke spændingen i kroppen, siger den unge ambitiøse bordtennisspiller, men understreger samtidig, at udtagelsen til sit livs første internationale seniorturnering kun er et skridt på vejen. For Peter Svenningsen er målet at repræsentere Danmark som bordtennisspiller ved OL i 2024.

Udtagelsen er ikke kommet af sg selv. Peter Svenningsen er flyttet fra Hillerød til Hirtshals for at være i et bordtennismiljø, der gør udviklingen mulig. Han træner bordtennis to gange om dagen i Hirtshals, hvor han også bor. Siden han var seks år gammel, har bordtennis været en stor del af Peter Svenningsens liv. Han har spillet i Hillerød og Virum og har vundet hele 8 DM-titler som ungdomsspiller. Tidligere har Peter også spillet masser af internationale kampe som ungdomsspiller. I juli i år deltog han i EM for som juniorer.

- Her I Hirtshals er vi nogle unge fyre, som i dagligdagen hjælper hinanden til at blive bedre. Vi har fået en fremragende start i bordtennisligaen, hvor holdet ligger nummer to. Og nu denne udtagelse. Det er fedt, når hårdt arbejde giver resultater. Bordtennis er en individuel idræt, men jeg er helt bevidst om, at uden mine holdkammerater og min dygtige træner, går det ikke, slutter Peter Svenningsen.

Præmiesummen i Finland er godt 50.000 kroner, men Peter Svenningsen tager af sted for at lære og udvikle sig. Han er klar over, at det kræver mange rejser med masser af udgifter, inden han når målet om olympisk deltagelse. Så sammen med den ekstra træning, der lægges i at forberede sig til seniorturneringen i Finland kommer også ekstra arbejde med at finde sponsorer, der vil støtte den unge nordjydes målrettede arbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...