Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

ERHVERV: Virksomhederne har sagt ja til et forpligtende samarbejde med grundskoler og jobcenter om at guide de unge til job eller uddannelse

Hjørring Byråds store politiske satsning: ”Ungegarantien” har indtil videre hjulpet langt flere unge i job eller uddannelse end i samme periode 2019.

Det oplyser byrådspolitikere samt Frontløbergruppen, der besår af repræsentanter fra de lokale virksomheder, som har været med til at udvikle Ungegarantien.

Frontløbergruppen består af Fjordbak Byg, Scandic Foods, Føtex, Lytzen, Restaurant Lilleheden, Brüel Systems og ABS Biler.

Det samlede byråd er repræsenteret ved borgmester Arne Boelt, formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Thomas Klimek og formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Mai-Britt Beith.

En væsentlig årsag til succesen er ifølge parterne, at 92 lokale virksomheder indtil videre har sagt ja til at være ”garantipartnere” og dermed indgå i et forpligtende samarbejde med grundskoler, jobcenter og en lang række andre aktører om at guide de unge i retning af den rette uddannelse eller det rette job.

Jobcenteret afsøger løbende muligheden for at få flere garantipartnere med, og de fleste virksomheder byder positivt ind på samarbejdet. Udsigterne til et fald i arbejdsstyrken på 10 pct. frem mod 2039 og et faldende antal unge kan betyde, at virksomhederne kan få svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

- Ungegarantien er derfor et fælles projekt, hvor et stærkt samarbejde mellem virksomheder og grundskolen, jobcenter, m.fl. er vigtigere end nogensinde før, understreger byrådspolitikere og erhvervslivets repræsentanter.

Her i efteråret vil fokus primært være på erhvervspraktikker, lærlingepladser, brobygning mellem virksomheder og grundskole og at få uafklarede unge ind på arbejdsmarkedet.

- Men vi har også en fælles udfordring i at hjælpe nogle af de mange ledige dimittender fra blandt andet Aalborg Universitet og andre videregående uddannelser ind på arbejdsmarkedet, så Nordjylland ikke drænes for højtkvalificeret arbejdskraft, lyder det fra politikere

- Udfordringerne er mange, men vi har en stor tiltro til, at engagementet hos de mange garantipartnere forbliver i top, når vi sammen kan fejre, at Ungegarantien rent faktisk har en positiv effekt. Vi har ganske enkelt ikke råd til ikke at samarbejde om Ungegarantien, hvis vi også i fremtiden skal sikre en arbejdsstyrke, som kan fastholde de lokale virksomheder i kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...