Vendsyssel Teaters nyskrevne monolog ”De 7 slags dråber” tilbydes som total-oplevelse

HIRTSHALS: Et samarbejde mellem Vendsyssel Historiske Museum, Restaurant Lilleheden, Himmerlands Teater og Vendsyssel Teater har gjort, at publikum nu har mulighed for at få en ekstra oplevelse med i hatten, når de køber deres teaterbillet. Tiltaget er ”bjeskteater”, som giver en lærerig, hyggelig og om ikke andet en anderledes optakt til forestillingen ”De 7 slags dråber”.

Bjeskteater tilbydes på 4 datoer i spilleperioden - arrangementerne indledes med en travetur i Hirtshals, hvor Vendsyssel Historiske Museum tager deltagerne med på plantevandring og kyndigt vejleder om planter og urter, der er særligt velegnede til fremstilling af bjesk. Dernæst fås en introduktion til bjeskens kulturhistorie på Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hirtshals, hvor der ligeledes fortælles om Hirtshals’ legendariske bjeskkvinde, Signe Hansen – og der er naturligvis smagsprøver på bjesk. Restaurant Lilleheden leverer en let anretning her, inden turen går mod Vendsyssel Teater.

At man som publikum får mulighed for at deltage i andre aktiviteter i relation til forestillingen, er noget, der ifølge teaterdirektør Lars Sennels kan give noget mere til oplevelsen:

- Jeg tror, det kan give kulturoplevelser en ekstra dimension ved at publikum allerede inden forestillingen kan samles om noget - og så tror jeg, det giver publikum en viden, som er sjov at sidde med til forestillingen, hvor der i hvert fald bliver nævnt mange urter og planter, som de muligvis ikke kendte før plantevandringen. Det kan være med at gøre indtryk på den oplevelse, vi gerne vil give publikum inde i salen – også selvom stykket dog handler om andre ting, såsom medmenneskelighed og nærvær, siger Lars Sennels.

Forestillingen ”De 7 slags dråber” er en monolog med lokalkendte Hanne Laursen, og til at sætte stemningen har hun musikeren Jacob Rose med sig på scenen. Forestillingen er skrevet af Simone Isabel Nørgaard og scenografien er udtænkt af Johanne Eggert, som i øvrigt kom med idéen til denne forestilling inspireret af føromtale Bjeks-Signe. Lysdesignet er skabt af Anders Budolf Andersen, og forestillingen er instrueret af Susanne Sangill. ”De 7 slags dråber” er en co-produktion mellem Himmerlands Teater, hvor Susanne Sangill er teaterdirektør, og Vendsyssel Teater.

Et kulturelt samarbejde på tværs af virksomheder og institutioner sender et stærkt signal om samskabelse, så for Lars Sennels giver bjesk-teater værdi på flere parametre:

- At vi er flere instanser om at skabe oplevelser for folk, tror jeg er rigtig sundt - ikke alene for os som arrangører, men også for det lokale kulturliv, som gerne skal være mangfoldigt. Vi havde i efteråret i forbindelse med forestillingen ”Det tabte land” et samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum og Teatercaféen Hos Uffe. Det var en stor succes, så jeg forestiller mig, pakke-ordningerne er tiltag, vi fortsat vil forsøge os med.

”De 7 slags dråber” har premiere 2. maj på Vendsyssel Teater og spiller frem til 18. maj 2019. Bjeskteater sker lørdag d. 4. maj, onsdag d. 8. maj, lørdag d. 11. maj og onsdag d. 15. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...