Historisk Samfund har tilbud til nye medlemmer på Vendsyssel Historiske Museum i weekenden

VENDSYSSEL: Historisk Samfund for Vendsyssel udgiver torsdag 21. november Vendsyssel Årbog 2019. Knud Møller Andersen er en af otte sognerepræsentanter for Historisk Samfund i Hjørring, og han står klar med årbogen, når der i den kommende weekend er julemarked på Vendsyssel Historiske Museum.

- Hvis man vælger at melde sig ind i Historisk Samfund, får man den nye årbog gratis - men på julemarkedet er der yderligere to ekstra årbøger af ældre dato til nye medlemmer, tilføjer Knud Møller Andersen, der har et ønske om at udbrede kendskabet til såvel foreningen som bogudgivelsen.

Hvert år omdeler de otte sognerepræsentanter i Hjørring Byområde 420 årbøger.

Vendsyssel Årbog 2019 byder på et mylder af spændende artikler om lokalhistoriske emner i Vendsyssel.

Årbogen slutter som altid med et sprælsk indblik i, hvad der rører sig i museums- og arkivverdenen i Vendsyssel, men inden da er der mulighed for at fordybe sig i en håndfuld artikler, der i tid spænder fra 1600-tallet og op til vore dage. Årbogen indeholder i år blandt andet beretninger fra Lodserne på Læsø fra 1818 til 1936. Der er pressehistorie fra Skagens Avis i 1960 og en beskrivelser af konflikter mellem civile og militærfolk i Hals, hvor der fra 1614 permanent var militær tilstedeværelse, og hvor man få år senere opførte Hals Skanse. Der venter i årets udgivelse og en artikel om Islandsfiskeri og Indvandring og artikler om vejvæsenets udvikling i Løkken-området, om hovedgården Stensbæk og Bent Madsen fortsætter sin slægtskrønike med et kapitel om blikkenslager Johan Rugholt (1877-1951).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...