Dine lokale nyheder er flyttet

Vi vil gerne invitere dig med over til vores helt nye online univers, hvor du fremover kan følge med i hvad der sker, lige præcis der hvor du er. Vi opdaterer dig om begivenheder, nye muligheder, oplevelser, lokale ildsjæle og forretninger.

Os der bor på toppen af Danmark er de mest smørglade danskere, viser undersøgelse

KOMMUNEN: Et rundstykke med tandsmør og en bøf stegt i sydende smør til aftensmad.

På tværs af landet er smør den madvare, flest danskere altid har i køleskabet. Men særligt i vores ende af landet er vi glade for den kværnede mælk.

Hele 9 ud af 10 nordjyder svarer i undersøgelsen, at de altid har smør i køleskabet, mens det gælder for 78 procent af danskerne på landsplan.

Vi er dermed den del af Danmark, der oftest har smør på køl.

Men det er ikke kun her, vores glæde for smør kommer til udtryk.

3 ud af 10 nordjyder fortæller samtidig, at de spiser ”rigtigt smør” som Lurpak hver eneste dag, mens det for eksempel kun gælder for 19 procent af midtjyderne.

Det kan skyldes nordjydernes forkærlighed for traditionel mad, mener Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år.

- Nordjyderne, unge som gamle, er glade for traditionel madlavning, og det hænger godt sammen med den store mængde smør i nordjydernes køleskabe, da langt de fleste klassiske opskrifter indeholder smør. Det gælder for eksempel, når vi vil give frikadellerne den helt rigtige stegeskorpe, som den vi kender fra farmors kødgryder, siger Tove Færch.

- Og så ved vi fra tidligere undersøgelser, at der er mere gang i de nordjyske bageovne end der er i resten af landet. Her har smør en vigtig, naturlig plads på opskriftslisten, tilføjer hun.

Undersøgelsen viser også, at vi svinger kniven i smørret flere gange end gennesnittet ,når der skal smør på morgenbollen. Hver tredje nordjyde svarer nemlig i undersøgelsen, at de er vilde med et godt lag tandsmør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...