Aalborg Universitetshospital er begyndt at 3D-printe ørepropper til høreapparater

KOMMUNEN: Audiologisk Afsnit på Aalborg Universitetshospital er begyndt at 3D-printe de unikke ørepropper, der sammen med en processor udgør et moderne høreapparat.

Det giver en besparelse, da man førhen sendte cirka 30 procent af ørepropperne ud af huset til støbning.

Men den virkelige gevinst er, at vi har patienternes øreform gemt i computeren, og derfor kan vi bare printe en ny øreprop og sende til dem, hvis de mister den gamle eller hunden spiser den – hvilket sker oftere, end man skulle tro.

- Så patienten slipper for at skulle møde ind og gennemgå hele processen igen, og det betyder noget, for vores patienter er tit plejehjemsbeboere og andre, der måske ikke er så mobile, siger overlæge Chris Ladefoged, Audiologisk Afsnit.

- Tidligere kunne der gå op til fire uger, før man som svagthørende havde øreproppen til sit høreapparat i hånden. Nu kan vi i princippet klare det på to timer, hvis det er akut, fortæller han.

For at få lavet øreproppen, får patienter først noget silikonemasse i øret hos ørepropteknikeren. Når det har siddet lidt, har man en afstøbning af øret, der scannes og modelleres digitalt på computeren – derefter printes proppen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...