Inviter en forsker på besøg og få svar på om der findes liv andre steder i universet, om kan smage at muslingen kommer fra Limfjorden, eller forstå, hvorfor vi har smerter.

KOMMUNEN: Forskere, der brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg over alt i det nordjyske - i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted, hvor de kan fortælle om deres fascinerende viden og forskning. Og det er helt gratis.

Allerede nu kan du bestille et foredrag med en forsker, der rykker ud, når den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn løber fra20.-26. april.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i år er der i Region Nordjylland præcis 100 forskellige foredrag at vælge imellem.

Tilbuddene kommer vidt omkring, hør f.eks. om dyrenes biologi og deres adfærd, om fedme blot er et spørgsmål om livsstil, eller lyt til danske efternavnes historie.

- Bestil en forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne i deres stuer, på skoler eller arbejdspladser. Det er rigtig vigtigt, at forskning er noget, som alle kan tage del i uanset, hvem du er, og hvor du bor. Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Bestil en forsker

Alle - for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem – kan bestille et foredrag. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

Foredraget er gratis, men man skal kunne dække eventuelle transportomkostninger for forskeren, hvis vedkommende ikke er tilknyttet et universitet.

På landsplan har i alt 252 forskere tilmeldt sig Bestil en Forsker-ordningen.

Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn nu og frem til 31. marts.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i slutningen af april med over 700 events og foredrag i hele landet og mere end 60.000 besøgende.

Forskningens Døgn går ud på at hylde forskningens grundlæggende element af ’nysgerrighed’, at etablere mødesteder for forskere og befolkning, at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer og at inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...