HJØRRING: Som noget helt nyt i år har Nordjyske Bank stiftet en ny foreningspris, hvor banken hylder de tre foreninger i Nordjylland, der i løbet af det forgange år har udvist størst initiativ, bedste resultater eller skabt et positivt sammenhold i lokalområdet.

Flere end 200 foreninger, klubber og andre fællesskaber var i spil til Nordjyske Banks Foreningspris, hvor alle nordjyder har haft mulighed for at indstille en forening og afgive stemmer. Her endte i alt 20 foreninger i finalen, hvoraf de 10 med flest stemmer er valgt af nordjyderne selv.

Af de i alt tre foreninger, der løber med sejren, er Foreningen Børglum og Omegn blandt vinderne. Til Nordjyske Banks aktionærmøde i Hjørring den 2. april fik lokalforeningen således overrakt den fornemme titel og en pengepræmie på 33.333 kroner, som er en del af et samlet beløb på 100.000 kroner, der fordeles mellem hver af prisens tre vindere. De to andre vindere blev fundet i Frederikshavn og Aalborg.

- Vi er så glade. Det betyder alt, at vi vinder prisen - det er fantastisk, lyder det fra foreningens formand, Diana Hybschmann Nielsen.

Foreningen, der har cirka 100 medlemmer, hvoraf op mod 70 er aktive, blev stiftet i 2017, og succesen kræver allerede nu en udvidelse. Derfor er visionen en tilbygning til forsamlingshuset, så den kan rumme de mange aktiviteter, der foregår. Foreningen arrangerer eksempelvis banko hver mandag, årlig affaldsindsamling, byfester og kunstudstillinger. Ifølge Diana Hybschmann Nielsen skyldes succesen blandt andet velorganiserede og selvkørende underudvalg, hvor det er interessen og lysten, der er bærende for de frivillige:

- Vi er meget sociale og arbejder sammen om tingene på tværs af generationer. Alle kan bidrage med det, de kan og vil, og vi har folk fra 1-80 år med. Ingen kan alt, men alle kan noget. Uden alle de frivillige var Børglum ingenting, fortæller Diana Hybschmann Nielsen, der glæder sig over præmien, som skal gå til udvidelsen.

I valget har dommerkomiteen blandt andet lagt vægt på den succesfulde fusion af to gamle foreninger, som tilsammen har formået at skabe aktiviteter og et styrket sammenhold i det lille lokalsamfund. Det var netop foreningens fællesskab og evne til at samle lokalområdet, der imponerede dommerkomitéen.

På www.foreningspris.dk kan du gå ind og læse mere om vinderen, og se hvem der har været indstillet til prisen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...