Business

Har du lige overset nogle regninger? Eller er der en helt anden årsag til, at du pludselig står og mangler penge? Så er du faktisk ikke alene men står blot i samme situation som mange andre danskere. Det er nemlig ofte, at der kommer nogle oversete omkostninger, som man havde glemt at tage højde for.

Virksomhed

Monni

Adresse

Eli Christensensvej 53, 7430 Ikast

Telefon

81 40 51 25

E-mail

info@monni.dk

Webside

https://monni.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

Spar penge i hverdagen med disse simple tips

Ofte kan man ende med at stå overfor uforudsete hændelser. Det kunne for eksempel være, at du skal ud og rejse men havde fuldstændig glemt, at det var denne måned, du skulle betale forbrug. Det gode ved dagens Danmark er, at der er mange muligheder for at komme omkring sådanne oversete omkostninger. Herunder kan du læse mere omkring, hvordan du med simple tips nemt kan spare penge i hverdagen, så du ikke behøver at være bange for at skulle stå i en fremtidig situation, hvor du mangler penge - det kan nemlig hurtigt skabe unødvendigt stress i en forvejen travl hverdag, hvilket kun er en ulempe.

Start med at lave et budget

Den første gode måde man kan komme omkring disse omkostninger på, er at lave et budget. Det er vigtigt, at dette budget er realistisk og er baseret på nuværende og kommende udgifter samt dine indtægter. Dog skal man ikke sigte efter at få i nul hver måned. Lige meget hvad så er det en god idé at have ekstra penge på kontoen, så man altid er på den sikre side, hvis der nu alligevel skulle opstå uforudsete udgifter. Hvis det ikke er muligt at lave et realistisk budget, kan du være nødsaget til at revurdere alle dine indtægter og udgifter og finde ud af, om du eventuelt kan gøre noget ved dem. Her kan det være en god idé at tjekke op på, om man betaler en høj pris for en tv-pakke, man måske ikke bruger, eller om man har dyre forsikringer, som kan fås billigere hos et andet forsikringsselskab. Hvis du er en studerende, der lever på SU og ikke har meget fritid, er det nok en god idé at finde en lejlighed med en så lav husleje som overhovedet muligt, eftersom det er begrænset, hvor meget tid man har til at arbejde, hvis man ønsker at prioritere studiet.

Sørg for at holde styr på hvad du bruger på mad

Når man ikke har styr på sin økonomi generelt, kan man have en tendens til at bruge uanede mængder af penge på mad. Har man eksempelvis ikke et bestemt beløb at købe mad for hver måned, kan man hurtigt blive fristet af kantines tartelet-torsdag eller måske af bageren, som har lækre og lune rundstykker hver morgen. Det er altså vigtigt, at man sørger for at have et madbudget, så man ikke kommer til at bruge for mange unødvendige penge på mad. Eksempelvis kan man prøve på at leve for 100 kroner om dagen for at se, om de rækker til alle måltider, eller om man endda har penge tilovers. Derudover kan det også være en fordel at lave madplan til alle ugens dage, så man har en klar plan. Med en madplan kan man nemlig undgå diverse impulskøb og andre unødvendige ting, som kan snige sig ned i kurven, hvis man ikke helt har styr på, hvad man har derhjemme, og hvad man egentligt har lyst til at spise.

Køb stort ind når der er gode tilbud

Noget, som man især skal benytte sig af, er gode tilbud. Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange tilbudsaviser, men tillader man sig selv at bruge bare én eller to timer på at sætte sig ned og kigge efter tilbud i de forskellige aviser, så kan man på lang sigt spare penge. Det er derfor en fordel at købe stort ind, når der er gode tilbud, hvis det er mad, som kan holde sig i længere tid. På den måde kan man også formindske de mange supermarkedsbesøg, hvilket er endnu en fordel, hvis man er træt, når man kommer hjem fra arbejde eller studie.

Står du alligevel i en situation, hvor du stadig mangler penge på kontoen, når du har implementeret disse simple tricks i din hverdag, så har du muligheden for at låne penge, så du igen kan få styr på budgettet.